Raider

Raider

Naarmate je ouder wordt maak je veel veranderingen mee. Hilversum 3 heb ik Radio 3 horen worden. Raider werd Twix. Brilmij Pearl. Gulden Euro. Den Uyl Van Agt. Dries Ruud. Wim Jan Peter. En Jan Peter die gast die we nu hebben. Om over de verschillende namen voor de oude PTT maar te zwijgen. Zo gaat dat. Veel maakt zo’n naam niet uit. De wereld verandert en het kan geen kwaad om daar wat in mee te gaan.

Nu is het met onze moderne communicatiemiddelen echter heel makkelijk geworden om direct bij een futiele verandering te tonen hoe ouderwets je bent. Gelijk kenbaar te maken hoe tegennatuurlijk verandering voelt. Zo werd vandaag bekend dat de Nederlandse Publieke Omroep eindelijk een eenduidige BBC-achtige naam krijgt. Nederland 1 2 3, Uitzendinggemist, Radio 1 2 etc. en alle activiteiten op internet en apps heten nu NPO. Super. Het kost bijna niets, dit achterstallig onderhoud, maar een paar ton. En toch kan ik op twitter tussen al die #NPO-tweets bijna geen enkele positieve vinden.

Uiteraard duurt het even voor zo’n nieuwe naam helemaal is ingedaald, maar de eerste negatieve onderbuikgevoelens zullen in ieder geval snel zijn verwerkt. Ik weet zeker dat er over twintig jaar niemand meer is die nog smachtend over Nederland 1 zal spreken. Althans niet zoals er nu nog over een Raider gesproken wordt. Die was pas echt veel lekkerder dan een Twix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *