Over de co-piloot die tegen een berg besloot te vliegen

Een menselijke geest heeft iets vreselijks gedaan. Iets totaal onvoorspelbaars, waardoor met hem 149 anderen de dood hebben gevonden. Mede met behulp van een maatregel die sinds 11 september 2001 is ingevoerd, het potdicht houden van de cockpitdeur.

Goed idee nog steeds, want hiermee houd je kapingen tegen. Niets aan veranderen lijkt me. Dit incident kwam door een niet te controleren malfunctie van een menselijke geest, van de co-piloot nota bene. Daar is veel minder pragmatisch op te anticiperen.

Niets is veiliger dan vliegen, dit soort incidenten onderstrepen dat alleen maar. Waarom is zoiets anders meteen wereldieuws?Het is een incident dat zoals altijd weer aantoont dat rampspoed aangericht door menselijk handelen nooit te voorkomen zal zijn.

Feitelijk grijpt het ons allemaal aan omdat het nooit gebeurt. Naar de bakker op de hoek lopen is voor iedereen op aarde nog altijd stukken gevaarlijker dan van Spanje naar Duitsland vliegen.

Als je een naaste bent verloren, is dat vreselijk, maar de rest van ons kan gewoon verder met leven. Er is helemaal, totaal, maar dan ook echt niets veranderd in het leven op deze planeet na deze gebeurtenis.

Hoezo voelt het dan niet zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *