Nee hè? Nu heb ik het ook over dat lied

Ik wilde het helemaal niet over dat koningslied hebben, heb er ook geen noot van gehoord, maar toch kan ik er niet meer omheen. Het maakt me behoorlijk duidelijk hoe enorm koningsgezind we hier zijn.

Zelf probeer ik me deze dagen te distantiëren van 30 aprilnieuws. Ik word er kriegel van. Toch snap ik het idee achter die erfelijk belaste familie wel. Ze hebben een functie die al die emoties rond dat lied ook perfect tonen. Het is een bindmiddel om je paspoort tot leven te laten komen.

Dat die Ewbank en een blik B-BN’ers een slecht lied maken, is op zichzelf geen nieuws. Een goed lied zou dat eerder zijn. Maar een slecht lied dat op 30 april bij een overdracht van de Oranjes massaal gezongen moet worden, schijnt voor velen als iets rampzaligs te voelen.

Iemand beweerde op Twitter dat het lied fantastisch is voor het Republikeins Genootschap, maar het tegendeel is waar. Uit al die haat tegen dat lied spreekt juist een grote liefde voor die oranje luchtbel. Ik hoor in mijn omgeving nooit iemand over de Van Burens, maar nu is me wel duidelijk dat ik beter moet gaan opletten. Ook zonder voetbal is die vreselijke kleur populair.

Misschien zitten die lui er zelf wel stiekem achter. Dat WA opdracht gaf om zulk prutswerk af te leveren. Was het een test om te kijken wat zijn onderdanen van hem vinden. Nou Lex, maak je geen zorgen jongen, we zijn kennelijk dol op je. Een prettiger idee tenminste dan te denken dat we als volk graag zeiken om het zeiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *