Medisch boek?

Ik heb een gek te temmen cover kleinBij Bruna, AKO en Bol is mijn boek in de afdeling geneeskunde/gezondheid te vinden. Het klinkt misschien vreemd, maar zelf had ik daar op voorhand niet zo bij stilgestaan.

Logisch en totaal niet verrassend, ik schrijf nou eenmaal over mijn ziekte. In mijn hoofd is dat echter helemaal geen rubriek. Ik schrijf. Vaak over dingen die ik meemaak. In 2012 vond ik een manuscript goed genoeg om naar uitgeverijen te sturen. Een helder verhaal, met een duidelijke structuur.

Zo gaat dat natuurlijk. Je maakt iets en op een dag blijkt het binnen een kader te vallen, dat voor jou niet per se zichtbaar is.

Levensomwenteling
Als ik Ik heb een gek te temmen binnen mijn leven moet rubriceren, past het in de categorie Levensomwentelingen. Bij het overlijden van dierbaren, maar ook bij het ouderlijk huis verlaten en naar de middelbare school gaan.

Mijn leven zoals ik het kende, wordt overhoop gegooid en daar moet ik mee zien te dealen. Meer is het niet. Het zijn ook stuk voor stuk episodes waar mooie dingen uit komen. Groei.

Ik ben kennelijk in staat om grote veranderingen snel in mijn voordeel om te zetten. Daar ben ik niet uniek in. Het is een mooie eigenschap van mijn diersoort.

Je mag mijn boek gerust een medisch ervaringsverhaal noemen. Prima. Ik kijk daar zelf liever wat doorheen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *