Je suis Fred Rutten

Het zou best kunnen dat er in Rutten een toptrainer schuilt, het Fred zijn zit dit supertalent alleen wat in de weg.

Zo zou het al kunnen dat de tenenkrommende praatjes na een potje, met de NOS, Feyenoord verschillende punten heeft gekost. Iedereen ziet dat Fred deze obligate interviews verschrikkelijk vindt. Zo erg, dat hij er vast al ver van tevoren mee bezig is. Tijdens de voorbespreking in de kleedkamer moeten de rillingen al over zijn rug lopen, vanwege de confrontatie met loebas Joep Schreuder, uren later.

Volgens mij is Rutten als Vincent van Gogh. Pas na zijn dood gaan we ontdekken hoe goed hij echt was. Het Ruttenisme zal door van zelfvertrouwen overlopende trainers voor een revolutionaire frisse wind zorgen. Voor Fred zelf is het helaas niet weggelegd. Wij tijdgenoten zien alleen de magere resultaten en wat gestotter.

Dit seizoen had hij natuurlijk twee keer moeten winnen van Ajax en ook tegen PSV had er veel meer ingezeten. Er zit iets in zijn ploegen, in zijn coaching, dat hij een overwicht in grote wedstrijden niet weet door te zetten. Het mannetje dat met klaterend zweet over zijn rug met Joep Schreuder praat, zit op de bank en in de kleedkamer een geniale strateeg dwars. Het komt helaas niet over.

Een grootheid zit gevangen in een flapdrol. Een gekooide genius waar hooguit onze kleinkinderen wat aan gaan hebben. Of niet natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *