IJsland bestaat niet

ijslandIn IJsland wonen niet veel meer mensen dan in Amsterdam-Noord. Ik denk niet dat Cristiano Ronaldo dat beseft. Hij klaagde over de overdreven vreugde bij de veredelde waddeneilandbewoners, na het gelijkspel tegen zijn land. Of zou de Real Madridvedette gewoon niet tegen zijn gelijkspel kunnen?

Het was weer zo’n avond waarop me te binnen schoot dat veel potjes voetbal vooraf gescript moeten zijn. Ik ben niet van de complottheorieën, maar vaak is het Hollywoodsausje wel erg zichtbaar. Zo mallotig ongeloofwaardig.

Dat IJsland het in de kwalificatiepoule Nederland en Turkije onmogelijk maakte, waren natuurlijk incidenten. Dat lag aan die twee landen. Zoiets kan een keer gebeuren, maar zet zich natuurlijk niet door op een eindtoernooi. Alsof PEC Zwolle de Champions League wint.

Maar gister is het onmogelijke dus gebeurd. Portugal – IJsland 1-1, op het EK. Cristiano Ronaldo kan het nog steeds niet geloven. Het enige wat hij dan kan doen om zijn emoties enigszins de baas te zijn, is het bagatelliseren.

Misschien kan hij beter de Rocky-cyclus nog even kijken, voor hij zijn toernooi voortzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *