Enjoy responsibly

SAMSUNGBij Champions League-wedstrijden gebruikt Heineken tegenwoordig de eigen huisstijl om ‘enjoy responsibly’ via de boarding te zeggen. Geniet verantwoord. Meer iets voor Marqt, Tony Chocolonely of Max Havelaar lijkt me. Van zo’n beetje de grootste producent van de meest schadelijke drug op aarde is het op z’n minst wat dubieus. Een roken-is-dodelijkachtige boodschap, maar dan vrijwillig verpakt in mierzoete marketing. Duivels hypocriet.

Wel behoorlijk goed gematcht met die Champions leaguestadions. Bernabeu, Camp Nou, Parc de Princes en Stamford Bridge worden allemaal gebrand tot een doodgeslagen format. Naast dezelfde hymne allemaal dezelfde boarding, dezelfde kleuren, dezelfde eenheidsworst. Spanning, magie en verrassingen zijn gereduceerd tot een voorspelbare marketingstrategie. Enjoy responsibly.

Het kan zijn dat ik wat verzuurd ben omdat mijn favorieten al jaren kansloos zijn. Ajax leek gister bij vlagen beter, ze speelden ook goed, maar waren natuurlijk uit tegen PSG weer vanaf de eerste minuut kansloos. Dat team hoeft echt niet goed te zijn om van de Amsterdammers te winnen. Een bevlieging van Zlatan en twee verdedigingsfoutjes zijn genoeg. Kapitaal tegen jeugdopleiding.

Clubs als Ajax zijn opvulling voor de poulefase. De kwartfinales zijn in augustus natuurlijk al lang bekend.
FC Barcelona koopt Suarez zoals Real Madrid Bale koopt. Niet omdat ze nodig zijn, voor een ander team zouden ze een veel waardevollere aanvulling zijn. Nee, ze zijn een verzekering, voor het geval dat. Ook handig dat ze nu niet bij een concurrent spelen. Wereldspelers op de bank, enjoy responsibly.

Die hele Champions League is eigenlijk niet veel interessanter dan Grand Slam tennistoernooien. De eerste vier geplaatste spelers halen de halve finales. Je kan net zo goed pas dan gaan kijken. Voor een leuk toernooi met verrassingen kun je tegenwoordig misschien beter een treetje lager ambiëren.

Door die zielloze Champions League wordt zelfs dat gedrocht van een Europa League nog bekoorlijk. Wat zeg ik nu? Misschien toch wat minder gaan drinken. Enjoy responsibly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *