Van Hanegem bij Pauw en Witteman

Bij Pauw en Witteman zag ik Willem van Hanegem Willem van Hanegem spelen. Hij zat naast een architect die aanvankelijk dacht dat hij aan zijn kant stond. Beiden zijn ze voor het behoud van de Kuip.

Als je over de Van Brienenoordbrug rijdt en je kijkt naar het stadion weet je niet wat je ziet en oude mensen die er om de hoek patat eten vinden het ook geweldig, waren de argumenten waar de Kromme wel genoeg aan had. Alles wat erna kwam was min of meer een verstoring van zijn welverdiende rust.

De architect, die uiteraard zijn plan wilde verkopen, wist hij neer te zetten als een beunhaas. Als clubicoon maakt het niet zo uit wat je zegt, je kunt namelijk alles op je voetbalcarrière gooien.

“Heb jij er ook welles gespeeld?” Een absurde vraag aan een architect natuurlijk. Maar inplaats van te vragen of Willem ook weleens een stadion had ontworpen, bleef hij beleefd. Zelfs als karikatuur laat je Van Hanegem in zijn waarde.

Het is te hopen dat die mooie oude Kuip niet teveel van z’n karakter gaat verliezen. Bij Willem van Hanegem mag er wat mij betreft wel wat af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *