The making of: Máxima is een Nederlandse, dus ze is voor Nederland

paspoortWat Henk en Ingrid tegenwoordig doen? Die werken bij de RVD. ‘Máxima is Nederlandse, dus ze is voor Nederland’, lieten ze gister de wereld ingaan. Ik vernam het via diverse kanalen.
Er moet over vergaderd zijn.

 

 

Wat denk jij Henk? Is Max voor Nederland of voor Argentinië?

Waarom vraag je het haar niet Ingrid.

Nee, dan krijg ik vast weer zo’n wollig antwoord. Iets over hoofd en hart. Dat het haar werk is geworden om voor Nederland te zijn, maar dat ze diep in haar hart altijd voor het land van haar bloed en jeugd zal blijven. Dat kan ik niet verkopen.

Misschien kun je iets uit je eigen leven putten. Speelde je vader vroeger niet in het eerste van de Ankeveense boys en jijzelf in de jeugd van VV Vinkeveen.

Ja, dat klopt. Bij die derby’s werd ik dan ook uiteen getrokken. Vreselijke emotionele achtbanen waren dat. Ik weet nog dat ik bij die kampioenswedstrijd in 1993 zowel opsprong bij de goal van Japie Buisman, als bij die van Henk Bakker van de anderen. Nooit heb ik meer zulke scheve gezichten gezien. Als blikken konden doden, stond ik hier al lang niet meer.
Arme Max.

Oei. Een veel te ingewikkeld verhaal om te verkopen.

Inderdaad. Als je mij vraagt of ik voor de Boys of de VV ben, heb ik daar geen antwoord op. Geen antwoord voor een persbericht tenminste.

We moeten het probleem ontleden.

Max is inmiddels Nederlandse, ze heeft formeel onze nationaliteit. Ze voelt zoals ieder mens alleen nog wel het een en ander voor haar geboortegrond. Lastig.

Ja, maar ze heeft ook wel gevoelens voor ons kikkerland. En zelfs als dat niet zo is, dan is het haar werk om dat niet te laten blijken. Dus ze is óók altijd voor Nederland.

Briljant. Dus: Máxima is de Nederlandse koningin, dus ze is voor Nederland. Is dat ‘m?

Aardig, aardig, maar nog iets te afstandelijk. Hier kan het gepeupel zich niet in inleven. Alleen zíj is de koningin.

Hmm, oké, goed punt.

Ik heb ‘m. Máxima is Nederlandse, dús ze is voor Nederland.

Geven elkaar high five, omdat Ingrid de aanzet tot een boks niet begrijpt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *