Theo houdt niet zo van voetbal

Na de 3-2 op Ajax hoor ik Theo Janssen bij Studio Sport zeggen: “Dat ik altijd beter ben in dit soort wedstrijden dat stond eigenlijk al vast. Ik probeer ook altijd in de mindere wedstrijden hetzelfde te brengen. Ik weet niet waarom, hoe het komt, maar daar heb ik wat meer moeite mee. Misschien is dat ook de reden dat ik goed functioneer bij een club die net geen top is.” De laatste zin met een grote glimlach op dat eeuwig onuitgeslapen gezicht.

Ik weet wél hoe het komt dat Theo alleen in grote wedstrijden presteert. Hij houdt meestal namelijk helemaal niet zo van voetballen. Zijn kicksen zijn niet meer dan wat een kwast voor een huisschilder is. Hij speelt eeuwig tegen RKC.

Bij Ajax had hij dan ook nooit iets te zoeken. Met Theo’s mentaliteit kun je daar alleen verliezen. Enkel wat Champions Leaguetegenstanders komen er gevoelsmatig niet uit Waalwijk. En als overmatig talent op de training niet meer bijzonder is, dan is de uitdaging heel anders dan Theo het bedoelt. Daar is hij veel te lui voor.

Maar Theo is gelukkig in Arnhem geboren. Met zijn hang naar heimwee, zijn mentaliteit en dat onhandig groot talent de enige juiste plek. Alleen daar is voetbal voor hem soms meer dan een baan. Hopelijk komen de dromen van Jordania er niet uit. Theo verdient zijn supersub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *