Russen zijn homofoob, dat is nou eenmaal zo

Of Mark en Lex naar de Spelen gaan zal mij eerlijk gezegd aan mijn reet roesten. Hier bepaalt de koopmansgeest nog altijd de moraal. Doen of dat iets nieuws is, is voor struisvogels. Wat ik alleen niet snap, is dat onze premier niet veel eerlijker durft te zijn.

Ergens vind ik het wel mooi dat onze huidige premier flink helpt om een rood-wit-blauwe zeepbel door te prikken. Natuurlijk is Nederland op het gebied van welke emancipatiestrijd dan ook niet anders dan andere landen. Dat is de laatste maanden al gebleken op het gebied van migrantenemancipatie. De vrouwenemancipatie loopt hier ook al jaren achter op die van omringende landen en nu valt zelfs het stokpaardje homo-emancipatie definitief door de mand.

Mark en Lex nemen het feit dat ze regeren over het land waar ooit het eerste homohuwelijk werd gesloten gewoon voor lief. Ook dat onze hoofdstad begin jaren negentig nog met trots de naam Gay capital droeg, zal ze weinig doen. Een statement maken tegen homorechtenschendingen is teveel gevraagd.

‘De discussie zullen we daar blijven voeren’ m’n reet. Ondanks het zogenaamde Ruslandjaar zal Poetin niet eens weten waar Nederland ligt. Laat staan dat hij de twee  zal herkennen. Maxima misschien, maar dat heeft dan echt niets met enig protest te maken.

Bobsleeteam
‘Zwarte Piet is zwart, dat is nou eenmaal zo’ legde Ruttes geest al prachtig bloot. Dingen zijn zoals ze zijn, verandering is onmogelijk. Het zal je premier maar zijn. Zo heb ik hem ook iets horen beweren van dat sport en politiek niets met elkaar te maken hebben. Wat zou betekenen dat hij dus als privépersoon snipperdagen heeft opgenomen voor Sotsji, zelf kaarten regelt en zeker geen buitenlandse collega’s zal spreken. Misschien denkt hij zelfs wel dat hij deel uitmaakt van het bobsleeteam.

Nee, Rutte zou gewoon eens echt eerlijk moeten durven zijn. Door zijn ambt vanuit een partij zonder echte meerderheid, is hij teveel naar die eeuwige patstellingen gaan leven. Langzaam maar zeker wordt zijn ruggengraat eraf geveild. Tuurlijk wil hij als smurfenlandje geen echte ruzie met het immense Rusland. Wie begrijpt dat nou niet? Wees daar alleen eerlijker over. Nu hoor ik hem in gedachten ‘Russen zijn homofoob, dat is nou eenmaal zo‘ zeggen. Kom op meneer Rutte, vertel me alstublieft dat ik er naast zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *