Ivodrone

Ivo O
foto rijksoverheid.nl

Fantastisch idee dat met die Drones. Ivo Opstelten wil het mogelijk maken om ons met vliegende camera’s vaker te betrappen op van alles en nog wat. Oké, het plan van de minister is dan in beginsel verwerpelijk – het begin van het eind van een leven zonder totale overheidsbemoeienis -, maar ik weet een perfecte uitzondering. Laat zo’n ding lekker dag en nacht met Opstelten meevliegen.

Ten eerste is het al fantastische tv. Het zou namelijk hypocriet zijn als hij ons niet zou laten meegenieten van zijn eigen besognes. Alles komen we te weten over zijn strategieën rond de mislukte wietpas, de verplichte combi’s voor voetbalsupporters en dus ook over het meesterplan achter die drones. Ik zou op het puntje van mijn stoel gaan zitten.
Want om eerlijk te zijn lijkt het er nu wel heel erg sterk op dat die beste man geen idee heeft waar hij mee bezig is. Zo’n Ivodrone zou wat grote vraagtekens kunnen beantwoorden.

Nu ben ik er namelijk behoorlijk van overtuigd dat hij alleen met beeldvorming van drugsbeleid, voetbalsupporters en veiligheid bezig is. Dat het hem verder totaal niet interesseert of het ook echt wat uithaalt. Dat hij vooral kickt op vooroordelen versterken. Maar ik kan het uiteraard mis hebben.

In dat geval zou de Ivodrone positief aan de beeldvorming van Opstelten mee kunnen helpen. Dus minister, wat let u? Of wacht, als uw eigen voorstel ingaat, heeft u helemaal niets te willen. U merkt het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *