Examenfraude is het begin van het einde

Er zijn examenvragen gejat en dat blijkt landelijk nieuws. Het lijkt me hooguit een behoorlijk leerpunt voor de betreffende school en de verspreiders van die vragen. Werk eraan en zorg dat het niet meer gebeurt. Val er, behalve gedupeerde kinderen, verder niemand mee lastig. Pietje Bel vond ik vroeger best leuk, maar dat maakt kattenkwaad nog niet meteen nieuwswaardig.

Of zou door dit gebeuren een toekomstige premier pas in zijn tweede ambtstermijn door de mand vallen?
Minister President leerde niet voor Frans, maar haalde toch een negen” zouden de voorpagina’s van kranten kunnen koppen in 2031. Dat is ons nu bespaard gebleven, dankzij de meesterlijke journalistiek anno 2013. Of niet? De onderste steen is immers nog niet helemaal boven.

Ik stel voor dat we er met z’n allen toch nog de hele zomer bovenop blijven zitten. Stel je voor dat enkele kinderen hun schooldiploma oneerlijk zouden behalen, het land werd onbestuurbaar. Er zouden mensen die niet zo capabel zijn touwtjes in handen krijgen. Puur omdat ze handige maniertjes hebben. Netwerken en slinkse trucjes worden zo belangrijker dan kennis. Brrr. Stel je voor. Wat voor wereld krijg je dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *