De duivel rijdt Mercedes

De duivel rijdt Mercedes

Laatst zag ik een spotje van Mercedes op tv die treffend de reden van ons bestaan op aarde neerzet. Op internet kan ik het gek genoeg niet vinden, maar het plot is zo verteld.

Een jongen krijgt een lift van een man in een… Mercedes. De jongen kijkt likkebaardend om zich heen. De man vraagt: “Wat ga je volgend jaar doen nu je klaar bent met je opleiding?” “Ik ga een jaar reizen.” “Interessant.”
De jongen wordt gedropt bij zijn ouderlijk huis en loopt bij binnenkomst gelijk zijn vader tegen het lijf en zegt: “Pap, ik ga toch in op je aanbod om volgend jaar bij jou op de zaak te werken.” Vader: “Interessant”.

Fascinerend. Mercedes denkt dus automobielen te verkopen met de boodschap dat je dromen najagen in het niet valt bij een klote-baantje nemen om materialistische spierballen te kunnen tonen. En natuurlijk hebben ze gewoon gelijk. Dit werkt ongetwijfeld. Bewonderenswaardig hoe eerlijk ze hierover zijn. Angst om de schone schijntrein te missen is een belangrijke marketingtool. Zo doorzichtig als bij de Duitse pooierbakkenfabrikant heb ik het echter zelden gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *